En anderledes måde at spise, den ellers så klassiske kylling. En ret hele familien med sikkerhed ville elske (©DR)

Kylling Marengo

Kylling Marengo er en ret lavet med kyllinge- og krebsekød, serveret i en god hjemmelavet tomatsovs og med et spejlæg til.

Tilberedningstid: 50 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 5-6 stk. tomater
  • 1 stk. løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 8 stk. levende krebs
  • 4 stk. æg
  • 75 cl hvidvin
    (ca. 1 flaske)
  • 4 skiver landbrød
  • 1 smule cognac
  • 1 smule olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Begynd med at koge krebsene i følgende lage: 3 liter vand. 1 dl salt og 1 spsk sukker, lidt sorte peberkorn, evt. en dildskærm eller to. Lad vandet bulderkoge. Kom krebsene i en efter en og sørg for at det koger hele tiden. Kog dem 5-6 minutter for rolig varme. Sluk for blusset og lad krebsene stå i lagen.
  2. Skær kyllingen i bryster, lår, overlår og vinger. Frys skroget til en suppe-dag på et senere tidspunkt.
  3. Lav en tomatsauce ved at skære løget i tern og stege det forsigtigt i nogle spsk olivenolie. Kom hakket hvidløg ved. Skær imens tomaterne i tern og kom dem ned til løg og hvidløg. Hæld hvidvin på og lad det simre en halv time. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
  4. Steg kyllingestykkerne på en pande, først på lidt hård varme så de får stegeskorpe og sprødt skind. Derefter skrues ned, og de steges møre for lavere blus. Salt og peber på - gerne undervejs i stegningen.
  5. Steg/rist skiver af landbrød sprøde i olivenolie og lav spejlæg af æggene. Dryp brødet af på fedtsugende papir. 

Anretning: Stykker af kylling med tomatsauce, 2 kogte krebs pr. næse og et spejlæg på en skive ristet brød. Voila: Napoleon var tilfreds.