Det er slet ikke svært at lave vietnamesisk mad! Følg blot denne opskrift af Lars Simonsen og overrask familien. (©DR)

Kylling med ananas og cashewnødder

Denne vietnamesiske gryderet med ris er lavet af ingen andre end "Broen"-skuespilleren, Lars Simonsen. Retten er nem og hurtig at lave, så det er blot at gå i gang!

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 2 spsk. kokosmel
  • 80 g cashewnødder
  • 1-2 stk. løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
    (Gerne medium styrke)
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 4-5 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 smule daddelbalsamico
    (alternativt fignebalsamico.)
  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 smule olivenolie
  • 1 smule mangochutney
  • 400 g bastmati ris

Fremgangsmåde

  1. Løg, forårsløg (gem de fint snittede grønne toppe til anretning) hvidløg og chili svitses i olivenolie i en wok eller i en pande med høje sider. Når løgene er faldet sammen, tages blandingen op og lægges til side. Kyllingestykkerne svitses i samme pande, ligeledes i olie.

  2. Når kyllingen er brunet af, tilsættes peberfrugter som steges med. Når peberfrugterne har fået lidt stegeflade tilsættes løgblandingen og ananastern. Lad det hele simre i godt 10 minutter. 

  3. Smag retten til med fiske- og østerssauce og den sødlige balsamico. Til slut vendes de gyldne cashewnødder i retten. Anret en portion, drysset med ristet kokosmel & server kogte ris og mangochutney til.