Kylling er blevet en ret almindelig hverdags spise, og denne opskrift er også et must at prøve (©DR)

Kylling med laurbær

Kylling og laurbær går godt hånd i hånd. Her steges en hel kylling i mange laurbærblade, og serveres til råstegte kartofler og en stor skål salat.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 håndfuld laurbærblade
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Man begynder med at udbene sin kylling med en skarp lille kniv. Først hugges det yderste led af lår og vinger og så vender man kalorius om på maven, så brystet vender nedad. Så skærer man et snit hele vejen ned langs ryggen fra hals til gump. Og nu lader man kniven følge skroget hele vejen rundt og frigøre kødet op til brystbenet. Man skal nærmest skrabe kødet fri. Pas på ikke at beskadige skindet.
  2. Så følger man på samme vis den anden side op til brystbenet. Og så kan man forsigtigt løsne skroget. Så er det lårenes tur. Find den inderste del af lårbensknoglen og lad kniven skrabe hele vejen rundt så knoglen bliver fri af kødet.
  3. Så kommer man til et led, som man skærer over og så fortsætter man på samme vis, til man kan trække resten af benet ud. Nu har man nærmest vendt vrangen ud af låret, men det vender man bare tilbage igen. Processen gentages med det andet lår og derpå vingerne.
  4. Kyllingen krydres med salt og peber indvendig, og man lukker den sammen og får den til at se så pæn ud, som det nu kan lade sig gøre.
  5. Olivenolien varmes op i panden og nu lægger man så mange laurbærblade ned i olien at panden faktisk er dækket. Så lægges kyllingen derned og steger under middel varme i 10-12 min. først på den ene side og så på den anden. Eftersom det sprutter temmelig meget, kan det være en god ide at have et låg i nærheden.
  6. Når kyllingen vendes kommes et nyt lag laurbærblade i panden. Ved serveringen skraber man de letbrændte laurbærblade af kyllingen, skærer den i skiver og serverer den med groftskårne, råstegte kartofler og en stor skål salat.