Kylling, polenta, bagte grøntsager og frisk timian - alt det får du i denne lækre ret af Jesper Vollmer. (©DR)

Kylling med polenta

Kylling med polenta er nem og lækker aftensmad for hele familien. Polenta er lavet af majsmel, der koges til majsgrød og kan være en god erstatning for eksempelvis pasta, ris eller kartofler. Polenta stammer oprindeligt fra Italien, så har du lyst til et sundt, italiensk twist i din madlavning er polenta en god mulighed. Denne ret, som Jesper Vollmer laver i programmet 'Spis og Spar', er desuden med parmaskinke og frisk timian. Velbekomme.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Kylling og grønt

  • 4 stk. kyllingebryster
  • 8 skiver serrano eller parmaskinke
  • En smule salt
  • En smule peber
  • Frisk timian
  • 3-4 stk. røde peberfrugter
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 2 spsk. vineddike
  • 1 stk. courgette

Polenta

  • 1/2 l bouillon
  • 3-4 spsk. minutpolenta
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at banke kyllingebrysterne flade, så de har nogenlunde samme tykkelse over det hele.
  2. Krydr dem med timian, salt og peber.
  3. Bred to skiver skinke ud på hvert bryst og steg dem i lidt olie på panden. Skinkesiden først. Vend dem derefter om og brun dem af på bagsiden også. Skinken skal blive helt sprød.
  4. Skær peberfrugterne i tern og steg dem af i lidt olie. Kom sukker og eddike ved, og lidt vand. Lad det simre sammen ved lav varme, til det er mørt. 
  5. Smag til med salt og peber. Det skal være lidt saftigt, så juster med vand undervejs.
  6. Courgetten deles i mindre stykker og steges mør i lidt olie. Krydres med salt og peber.
  7. Kog bouillonen op og pisk polentaen i. Kog et minuts tid. Er den for tynd tilsættes lidt mere polenta. Er den for tyk, tilsættes lidt mere vand. Den skal være cremet i konsistensen.
  8. Smag den til med salt og peber.
  9. Servér det hele sammen enten på en tallerken eller i skåle på bordet