Sjovt mulvarpeskud med masser af Medeira og mørk chokolade. (©DR)

Lagkage med blommer, madeirafromage og chokolade

En skøn kage, der leder tankerne hen på desserten: Muldvarpeskud

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Svesker i madeira

  • 200 g økologiske svesker
  • 1,5 dl madeira
  • 50 g mandler

Blommesylt

  • 250 g blomme
  • 25 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 4 blade husblas

Top på kage

  • 2 stk. æg
  • 65 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 50 g mandler

Vandbakkelser

  • 1,5 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 3 stk. æg
  • 200 g chokolade

Madeirafromage

  • 4 blade husblas
  • 4 stk. æggeblomme
  • 50 g flormelis
  • 2 stængler vanilje
  • 1 dl madeira
  • 4 dl fløde

Kagecreme

  • 2,5 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stang vanilje

Mandelbunde

  • 25 g sukker
  • 60 g mandler
  • 40 g valnødder
  • 1 stk. æggehvider
  • 0,5 spsk. kartoffelmel
  • 100 g sukker
  • 2 stk. æggehvider

Desuden

  • 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Svesker i madeira

  1. Hakkes fint, koges kort op og trækker 1 time. 

Lav blommesylt 

  1. Husblas udblødes i koldt vand. Hakkede blommer koges med vaniljestangen i 15 min, hvor sukker tilsættes. Husblas smeltes direkte i sylten. 

Top på kage

  1. Æg og sukker piskes hvidt med sukker. Mel og bagepulver sigtes i. Mandler vendes forsigtigt i. Der laves en bund på ca. 40 cm Ø. Bages i 8 min ved 180 grader. 

Lav vandbakkelser

  1. Vand og smør smeltes, mel hældes i og koges igennem til dejen slipper. 
  2. Køles. Et æg af gangen piskes i, dejen må ikke blive for tynd. 
  3. Sprøjtes ud i små toppe, bages ved 200 grader i 12 min. Fyldes med fromage. 
  4. Overtrækkes med 200 g. tempereret chokolade. 

Lav madeirafromage

  1. Husblas sættes i blød. 
  2. Æggeblommer, flormelis og kornene fra vaniljestangen piskes hvidt. 
  3. Madeira varmes let og husblas smeltes heri. 
  4. Piskes i æggeblandingen. 
  5. Fløden piskes let og blød, halvdelen vendes hurtigt i og resten vendes i forsigtigt. 
  6. Gem noget af fromagen til vandbakkelserne. 

Lav kagecreme

  1. Mælkes koges op med tom vaniljestang. De andre ingredienser blandes og mælken hældes i. Kommes tilbage i gryden og koges godt igennem. På køl. 
  2. Blandes med 1 dl fløde. 

Lav mandelbunde

  1. Sukker og nødder males og ristes i ovnen ved 170 grader i 10 min. 
  2. Køles og den ene æggehvide tilsættes. 
  3. De resterende æggehvider piskes stive med kartoffelmel og sukker. 
  4. De to ting vendes sammen og smøres tyndt ud til 2 bunde på 20 Ø. 
  5. Bages ved 170 grader i 10 min. 

Sammenlægning

  1. Kagetop lægges i en rund skål, fromage fyldes i, en lille skål sættes oveni til at skabe et hul. 
  2. På køl til den har sat sig. Sveskekompot kommes i hullet sammen med de hakkede mandler. 
  3. Bund på. 
  4. Et lag creme og blommekompot og sidste bund på. 
  5. På køl. 
  6. Vendes ud på fad og smøres op med 3 dl pisket fløde. 

Høvlet chokolade

  1. Chokolade tempereres og smøres tyndt ud direkte på bordet, eller på en glasplade. 
  2. Når det begynder at hærde, tages en paletkniv og der skrabes høvlspåner af. 
  3. Tørret rugbrødskrummer til pynt evt, kakaopulver samt hakket chokolade. Det handler om at få dækket fløden med chokolade.