Denne petitfour bliver prydet med smuk karamelpynt. (©DR)

Lakridstrøffel

I den store bagedyst laver Annemette Voss lækre petitfour. En maskulin petitfour med lakridstrøffelcreme og havtorngelé.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Havtorngelé

  • 200 g havtorn
  • 50 g sukker
  • 4 blade husblas

Lakridstrøffelcreme

  • 175 g fløde
  • 30 g glukosesirup
  • 50 g hvid chokolade
  • 100 g mørk majari chokolade
  • 50 g smør
    (stuetemperatur)
  • 1 smule salt
  • 10 stk. stjerneanis
  • 3 tsk. lakridspulver

Karamelpynt

  • 100 g isomalt
    (eller 100 g flormelis)
  • 10 g vand

Vaffelbunde

  • 1 stk. æg
    (Vægt med skal = X)
  • X g flormelis
  • X g Hvedemel
    (Fx hvis 1 æg med skal vejer 50 g, skal du bruge 50 g flormelis og 50 g hvedemel)

Øvrigt

  • 1 smule bladguld
  • 1 smule tandstikker
  • 1 smule flamingo

Fremgangsmåde

OBS: 1 æg (vægt med skal= X)

X g flormelis

X g hvedemel

(Fx hvis 1 æg med skal vejer 50 g, skal du bruge 50 g flormelis og 50 g hvedemel)

Havtorngelé:

  1. Udblød husblas. Kog havtorn og sukker op. Blend og sigt. Bland husblas is. Stilles til side. 

Lakridstrøffelcreme:

  1. Varm fløde, anis, lakridspulver og glukose op. Bland chokoladen i. Bland eventuelt. Ved ca. 35 grader blandes smørret og salt i.
  2. Bredes ud på tallerken og sættes i fryseren til den har sat sig og kan formes til kugler, der sættes på en tandstik, og som senere dyppes i havtorngelé. 

Vaffelbunde:

  1. Rær æg, flormelis og mel sammen. Smør en kold bageplade med et tyndt lag smør og fordel en skefuld dej i et meget tyndt lag.
  2. Bages ved 210 grader i ca. 2 min til den yderste del af kanten lige er gylden. 
  3. Tages ud af ovnen og små bunde (3 cm diameter) udstikkes som efterbages i ca. 2 min til let gylden. Køles af.
  4. Samles to og to med lidt trøffelcreme til små sandwichs. 

Karamelpynt:

  1. Varm isomalt og vand op til 170 grader. Hæld det ud på en bagemåtte i silikone og fold det indtil det er kølet lidt af og kan trækkes i lange tynde tråde.
  2. Vikl det om et rør til spiraler, som efterfølgende klippes i stykker og anvendes som pynt. Dekorér med bladguld.