Prøv at vakuumpakke en hel lakseside og tilbered den skånsomt i opvaskemaskinen ligesom Anne Hjernøe. (©DR)

Laks med perlespelt og rucolasauce

Prøv en dejlig, porcheret laks, som tilberedes i intet mindre end opvaskemaskinen! Den langsomme og skånsomme varme, gør laksen perfekt mør og saftig. Til laksen serveres der her letristet perlespelt og en dejlig grøn rucolasauce med hasselnødder. Opskriften lavede Anne Hjernøe i programmet Frilandshaven.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hjemmelavet krydderurtesmør

  • 0,25 dl piskefløde
  • 1 sjat kærnemælk
  • 1 smule salt
  • 1 smule finthakket persille
  • 1 smule finthakket dild

Letristet perlespelt

  • 2 dl perlespelt
  • 1 smule rapsolie
  • 1 smule smør
  • 1 smule salt
  • 1-2 håndfulde grofthakkede hasselnødder

Grøn rucolasauce

  • 2-3 håndfulde rucola
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 smule tidselolie
  • 1 smule birkesirup eller flydende honning
  • 1 smule salt

Laks i opvaskemaskinen

  • 1 stk. helt frisk lakseside
  • 1 pakke hjemmekærnet krydderurtesmør

Fremgangsmåde

  1. Hjemmelavet krydderurtesmør:
    Piskefløden hældes i foodprocessoren sammen med kærnemælk og salt. Tryk på knappen og blend til fløden begynder at blive til smør. Hæld lidt af væden fra og blend yderligere. 

  1. Smag til med salt og tilsæt de friskhakkede krydderurter. Læg evt. smørret i et finmasket klæde så det kan dryppe lidt af, eller i en finmasket si, og stil det i køleskabet. Brug smørret til at lægge på laksen eller til den ristede perlespelt.
  2. Letristet perlespelt: 
    Perlespelten koges i ca. 20 minutter i letsaltet vand. Den hænges til afdrypning i en sigte, hvorefter den ristes nogle minutter i smør og olie på en varm pande sammen med nødderne. Den letristede perlespelt spises med hjemmekærnet krydderurtesmør.
  3. Grøn rucolasauce: 
    Rucola, nødder, olie og salt puttes i foodprocessoren og blendes til en god lind grøn sauce. Smag til med lidt birkesirup eller flydende honning, og brug saucen kold til den pocherede laks.
  4. Laks i opvaskemaskinen: 
    Gå til din fiskehandler med en klat hjemmekærnet krydderurtesmør under armen. Vælg en flot lakseside. Læg smør på ryggen af dyret og bed din fiskehandler om at vaccumere den for dig. Hvis han vil stive laksesiden af med en papskive, skal du bede ham om at undlade det. 
  5. Hjemvendt igen kommer du laksen i opvaskemaskinen og stiller den på 65 grader. Kør en vask og derefter har du den skønneste pocherede laks, som er super mør og saftig.