Lam i dild er en dejlig, velsmagende aftensmad. Den er nem at lave og passer derfor perfekt til de dage, hvor der er lidt mindre overskud. (©DR)

Lam i dild

Denne gryderet er let at lave, og derfor meget velegnet til aftensmaden i de travle hverdage. Server gerne med en kogt kartoffel!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 kg lammebov
  • 1 l lys bouillon
  • 3 stk. løg
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. porrer
  • 3-4 stk. laurbærblade
  • 1 stængel timian
  • 5-6 bundt dild
  • 2 spsk. mel
  • 2 spsk. smør
  • 1,5 dl fløde
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skær lammekødet i passende stykker og kom dem i gryden sammen med de groft opskårne grøntsager, laurbærblade, timian og stilkene fra dilden. Kom bouillon på og spæd eventuelt til med vand til alt er dækket. 

  2. Bring det i kog og lad det simre ganske forsigtigt til kødet er mørt. Så tages kødet op og holdes varmt, og suppen sies.

  3. Smør og mel bages op og spædes med suppen til der opnås en passende konsistens. Dilden fra tre af bundterne blendes med lidt af suppen og tilsættes sovsen, som rundes af med fløde og smages til med salt og peber. 

  4. Kom kødet tilbage i gryden, og varm retten igennem. Servér med resten af dilden klippet over. 

  • Tip: Servér gerne gryderetten med en kartoffel. Det passer dejligt til, og giver en smule mere fylde til retten.