En lækker ret, med mørt lammekød. Kan serveres som en anderledes lammeret til påske (©DR)

Lam med citronsovs

Lam kan varieres på mange måder. I denne opskrift serverer James og Adam Price lammekød med grøntsager og en lækker og cremet citronsauce. Opskriften giver en lækker og fyldig ret, som samtidig er let på grund af de mange grøntsager og den friske citronsauce.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 kg lammekød skåret fra køllen
  • 125 g smør
  • 2-3 bundt forårsløg
  • 2-3 stk. porrer
  • 0,5 stk. romaine salathoved
  • 500 g fine ærter
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. mel
  • 1-2 stk. citroner
    (saften fra begge citroner, og skallen fra 1)
  • 2 stk. æg
  • 4 stk. æggeblommer
  • 0,5 l let bouillon
    (Gerne af lam)

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i små mundrette stykker og brun dem i 50 g. smør i en sauterpande.
  2. Skær forårsløgene i stykker på 3-4 cm. Det øverste grønne skal også med. Skær porrerne i stykker på samme størrelse og del dem et par gange på langs. Når lammekødet har taget farve, tilsættes forårsløg, porrer og salaten, som er delt i grove stykker.
  3. Så tilsættes 50 g smør og bouillon, og det hele blandes godt og krydres med salt og peber. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 min.
  4. Det sidste kvarter tilsættes ærterne. Så tages 2-3 dl af skyen fra. I en anden gryde smeltes 25 g smør. Det bages op med melet, hvorpå skyen tilsættes, mens der piskes. Derpå tilsættes citronsaft og fint revet citronskal over svag varme. Hvor meget citronsaft er en smagssag, men pas på ikke at overdosere, hvis citronerne hører til de rigtig sure af slagsen.
  5. Æg og æggeblommer piskes let sammen og tilsættes sovsen, mens der piskes ihærdigt. Og nu må sovsen endelig ikke koge, kun varmes igennem. Smag den til og hæld den over lammekød og grøntsager.
  6. Drys med dild og server med godt brød til.