En smuk ret, der ville pryde påskebordet, og falde i god jord hos familien (©DR)

Lam med hvidløgscreme

Brødrene Price giver her opskriften på mørt tilberedt lam serveret med en hvidløgscreme, karamelliserede skalotteløg og lidt fond.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 stk. lammeryg på 1 kg
  • 1 spsk. hel sort peber
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 stk. økologisk citron
    (Skallen herfra)
  • 1 smule salt

Hvidløgscreme

  • 30 stk. pillede fed hvidløg
  • 4 dl mælk
  • 2-3 stk. persillerødder
  • 1 spsk. smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Øvrigt

  • 8-12 stk. bananskalotteløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 smule rødvin
  • 1 smule hønsefond
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Kom peber og korianderfrø i morteren og stød det. Riv citronskal.
  2. Rids fedtet på lammeryggen i små tern, gnid den med peberblanding og citronskal og drys den med salt. Sæt den i en 200 grader varm ovn i 20 minutter og tag den derpå ud og dæk den grundigt til med sølvfolie samt et viskeskykke. Lad den stå i 20 minutter.
  3. Skræl persillerødderne og skær dem i mindre stykker. Kog dem sammen med hvidløgsfeddene i mælken under låg til alt er helt mørt. 

Hvidløgscreme

  1. Purer hvidløg og persillerødder med en stavblender mens lidt af mælken tilsættes til konsistensen er som en let creme. Pisk den igennem med lidt smør og smag til med salt og peber. 

Øvrigt

  1. Pil bananskalotteløgene og steg dem langsomt i smør med lidt olie i. Når de begynder at blive gyldne, tilsættes skiftevis lidt hønsefond og lidt rødvin som næsten får lov til at koge væk, så løgene karamelliseres. Når løgene er møre må der gerne være lidt fond tilbage i gryden, som smages til med salt og peber.
  2. Skær kødet fra lammeryggen og skær det i skiver. Server med karamelliserede skalotteløg, en skefuld fond og hvidløgscreme.