En klassisk lasagne bolognese er mad for hele familien. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Lasagne

En klassisk lasagne er en opskrift på en populær, nem og billig hverdagsret, som alle i familien kan lide. Server den med en fyldig grøn salat med en syrlig dressing, som giver modspil til den tunge lasagne.

Tilberedningstid: 1 time, 10 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kødsauce

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. løg, stort
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 0,5 tsk. tørret oregano
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dl bouillon

Bechamelsauce

  • 30 g smør
  • 3,5 spsk. hvedemel
  • 0,5 l mælk
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids hvid peber
  • 150 g mozzarella ost

Gratinering

  • 3 spsk. rasp
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Lav kødsaucen:
    Svits det finthakkede løg og oksefarsen i gyldent smør. Tilsæt tomatpure, krydderier og boullion og rør det godt sammen. Lad det småkoge ved svag varme i et kvarters tid.

  3. Lav bechamelsaucen:
    Varm mælken op til kogepunktet. Smelt smørret i en gryde som tages af varmen, mens melet røres i. Sæt gryden tilbage på varmepladen og rør den kogende mælk i lidt efter lidt, mens der røres godt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Lad det koge godt i gennem og smag til med salt og hvid peber.

  4. Saml lasagnen:
    Smør et ovnfastfad med lidt smør. Læg lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce lagvist i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp og fordel smørklatter hist og her på lasagnen.

  5. Sæt lasagnen ind i midten af den forvarmede ovn og bag den i cirka 30 minutter.

Tip: 
  • Server med en grøn salat 
  • Er det kun til 1 person, så køb aluforme (4½ dl) og lav lasagnen heri. Så er der hurtig mad i fryseren. 


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter