Louises smukke konditorkager med friske hindbær, chokolade og marengs. (©DR)

Louises yndlingskager

Louise bagte disse smukke konditorkager, som en kombination af alle sine yndlingskager, i ottende program af Den store Bagedyst 2016. De små kager består af en mazarinbund, hvorpå der hviler to kupler af hindbærmousse, og i midten balancerer en sprød nøddebund med mokkacreme og friske hindbær. Kagernes låg består af præget mørk chokolade med mokkacreme, hindbær og et marengskys. Perfekte som den søde afslutning til en festlig middag.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 5 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 50 g flormelis
  • 0,5 stk. æg
  • 0,5 stang vanilje

Mazarin

  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 65 g smør
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. æggeblomme

Hindbærmousse

  • 100 g frosne hindbær
  • 20 g flormelis
  • 0,5 stang vanilje
  • 5 blade husblas
  • 4 dl piskefløde

Nøddebund

  • 100 g sukker
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g smør
  • 100 g glukose
  • 50 g hvedemel

Mokkacreme

  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 0,75 dl hele kaffebønner
  • 100 g flødechokolade

Marengskys

  • 60 g past. æggehvide
  • 175 g flormelis
  • 0,5 stang vanilje
  • Friske hindbær til pynt
  • Tempereret chokolade

Fremgangsmåde

  1. Mørdej:
    Saml ingredienserne til mørdejen hurtigt. Rul dejen ude og form den til et firkantet stykke på en bageplade.  
  2. Mazarin.
    Marcipan og sukkerblandes sammen med fingrene. Deri blandes stuetempereret smør og til sidst æg og æggeblomme. Massen fordeles ovenpå mørdejen. Den må gerne være ret høj (ca 2 cm.) Bag buden i ca. 30 min ved 175 grader. 
  3. Hindbærmousse:
    Opvarm hindbær, flormelis og korn fravaniljestangen til 70 grader. Smelt den udblødte husblas deri. Pisk fløden til let skum. Pisk en tredjedel af denne i hindbærrene hurtigt. Vend resten forsigtigt sammen. Fordel moussen i en silikoneform med halvkugler og sæt på køl. 
  4. Nøddebund:
    Bland alle ingredienser og fordel massen i klumper af 10 g. i en form med små firkantede huller (silikone). Bages i 5-8 min. ved 160 grader. Hold øje, de skal være godt bagt. 
  5. Mokkacreme:
    Læg husblas i blød. Kog fløde med kaffebønner op. Stil til side i 5 min. Sigtes over den hakkede flødechokolade og vendes sammen. Deri blandes husblassen. Sigt massen og stil på køl med film over. Den skal være HELT kold. Derefter piskes den langsomt op til en tyk flødeskum.  
  6. Marengskys:
    Pisk æggehviderne med lidt af flormelissen og korn fra vaniljestangen. Tilfør lidt mere flormelis ind i mellem. Når marengsen er stiv og sej, sprøjtes små toppe, som bages ved 120 grader (IKKE varmluft) i ca. 45 min. 
  7. Opbygning:
    Skær mazarinen i firkanter svarende til nøddebundens størrelse. Ovenpå placeres to moussekugler. Derpå placeres en nøddebund hvorpå der sprøjtes en stribe mokkacreme (brug en tylle som giver et flot udtryk). Ved siden af denne stribe placeres en række friske hindbær.  
  8. Øverst lægges en tynd firkant chokolade, som pyntes med kys, hindbær og en snirkel/blad. Server.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 8