Hummus er perfekt som snacks med grøntsagsstave eller brød, og så er den god som tilbehør til kødretter - f.eks. grill. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Lynhurtig hummus

Hummus er perfekt som snack med grøntsagsstave eller ristet brød, og det er et fantastisk tilbehør til salater og kødretter. Denne opskrift på hummus er meget nem og hurtig, fordi den bliver lavet med kikærter fra dåse.

Tilberedningstid: 5 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tahin
    (sesampasta - kan købes i supermarkeder)
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. salt
    (Efter smag)
  • 1 smule chilipulver
    (Efter smag)
  • 1 smule kogende vand
    (Efter behov)

Fremgangsmåde

  1. Hæld vandet fra kikærterne - gem det i en kop, da du måske skal bruge det til at røre i hummussen. 
  2.  Hæld kikærter og alle de øvrige ingredienser i en skål og blend dem med stavblenderen, hæld kikærtevandet i, til du har opnået den konsistens, du ønsker. Hvis der er brug for mere væske, kan du tilsætte lidt kogende vand. 
  3.  Smag til med salt og citronsaft og server straks med gulerødder, agurk eller peberfrugt i stave. Eller med ristet franskbrød eller ristet rugbrød.