Lynsyltede radiser er både smagfuldt og nemt at lave. (©DR)

Lynsyltede radiser med løvstikke

Kraftige og sødmefulde retter har ofte godt af et syrligt modspil, så måltidet ikke bliver for tungt. Det kan eksempelvis være i form af disse radise-pickles, som er både super smagfulde og nemme at lave. De passer desuden perfekt sammen med for eksempel glaseret skinke eller en ølbraiseret oksebov.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 bundt radiser (gerne en aflang sort)
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 bundt løvstikke
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1/2 dl æbleeddike
  • Lidt havsalt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask radiserne og trim top og bund. Skær dem i aflange tynde både. 
  2. Pil og hak skalotteløgene fint.  
  3. Vask, slyng og pluk løvstikkebladene fra stænglerne og snit dem groft.  
  4. Vend radiser, løg og løvstikke med rapsolie, salt, peber, sukker og æbleeddike.  
  5. Smag til og lad det trække i cirka 10 minutter inden servering.