Smukke mandelsmåkager med florsukker og solbærmarmelade i fint mønster. Foto: DR (©DR)

Mandelsmåkager med solbær

Fine og feminine småkager med fint mønster og solbærmarmelade.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Småkage

  • 200 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 50 g sukker
  • 0,5 tsk. mandelaroma
  • 150 g smør
  • 50 g flormelis
  • 100 g god solbærmarmelade

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, mandelmel, sukker og mandelaroma. 
  2. Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet, indtil det ligner rasp.Saml dejen til en klump og læg den på køl i ca. 20-30 minutter. 
  3. Dejen rulles ud i en tykkelse på ca. ½ cm og udstikkes i firkanter. 
  4. Når alle kagerne er stukket ud, tages halvdelen til side - de skal blive til topstykker på kagerne. Der laves et hul i alle topstykkerne. Hullerne har eks. form af hjerter eller trekanter. 
  5. Alle kagerne bages ved ca. 160 grader i 10-15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle af på en rist. 
  6. Når kagerne er kolde drysses "overdelen" med flormelis, mens underdelen smøres med solbær marmelade og de to dele lægges sammen.

Opskriften findes i samlingen

Opskrifter fra 'Den store bagedyst 2012'

Flere opskrifter fra samlinger

Stefan Rodbjerg JacobsenBrownies med lime 1 time
Merete HessKnasende kanelsnegle 1 time
Stefan Rodbjerg JacobsenCitron- og birkescupcakes 2 timer
ana Frolov ChristensenBanancupcakes 2 timer
Kristian JustesenBedstemor med slag i-cupcakes 2 timer
Ditte MolinGulerodscupcakes 2 timer
Ditte MolinChokoladecupcakes uden mel 2 timer
Nana Frolov ChristensenDeath by chocolate 2 timer, 30 min.