Med den rigtige teknik er det nemt at lave smukke marcipanroser til din dessert. (©DR)

Marcipanroser

Disse marcipanroser vil pynte på hver en kage, og du kan sagtens ændre farverne, hvis du synes de skal være en anden blomst end en rose

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g marcipan
    (alt efter hvor mange der skal laves)
  • 1 smule frugtfarve
    (eks. hvid og grøn som pasta samt rød på spray)
  • 1 smule flormelis

Fremgangsmåde

  1. Del marcipanen og ælt den ene del med den frugtfarve, du ønsker, roserne skal have. Ælt den anden halvdel, som skal bruges til bladene, med grøn frugtfarve. Gem marcipanen i en tætsluttende plastpose, når den ikke er i brug. 

Roserne:

  1. Rul marcipanen til roserne ud til en pølse og skær den i mindre skiver. Skiverne lægges ind mellem to stykker plastik - eksempelvis i et plastikchartek eller en sprøjtepose, hvor den ene side er klippet op. Brug en palet til at glatte den ene halvdel af hver marcipanskive ud.
  2. Tag derefter en skive og rul den med fingrene, så den bliver til en lille kegle. Bøj forsigtigt den øverste, tynde del af keglen bagud. Tag så en skive mere.
  3. Sæt enden af din tommelfinger ind i midten af skiven og træk skiven hen over tommelfingeren, så skiven får en "buttet mave". Bøj igen den øverste, tynde del af skiven let bagud og sæt den omkring det første, kegleformede rosenblad.
  4. De skal sættes sammen, så åbningen i det inderste blad dækkes af rundingen i det yderste blad. Fortsæt til du har sat 3 blade sammen til en rose. Skær til sidst den tykke del af bunden af. 

Bladene:

  1. Den grønne marcipan rulles ud - husk at drysse bordet med flormelis, så marcipanen ikke hænger fast i bordet. Stik derefter ovale blade ud og læg dem mellem to stykker plastik ligesom med rosenbladene.
  2. Brug nu en svanehals - eller enden af en kuglepen - til at tegne ribber i bladene. Derefter tages bladene ud og bøjes en smule, så der kommer lidt liv i dem.
  3. Du kan nu dekorere din kage eller dessert med de fineste marcipanroser.