Sunes moderne marmorkage med flot marmorglaze på toppen. (©DR)

Marmorkage

Sunes favoritudfordring fra ottende program af Den store Bagedyst 2016, var denne flotte glazekage med marmor look. Kagens indre består af en marzipanbund smurt med et tyndt lag kokos og en frisk blåbærmousse. Prøv opskriften derhjemme og server den som en flot dessert!

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Kagebund

  • 80 g fløde
  • 100 g æggeblommer
  • 50 g marcipan
  • 150 g æggehvide
  • 75 g sukker

Blåbærmarmelade

  • 500 g frosne, vilde blåbær
  • 350 g sukker
  • 4 g vinsyre

Kokos-indlæg

  • 60 g kokosmel
  • 200 g blåbærmarmelade
    (se ovenfor)

Blåbærmousse

  • 165 g sukker
  • 65 g vand
  • 150 g æggeblommer
  • 15 g limejuice
  • 2 g salt
  • 200 g blåbærmarmelade
    (se ovenfor)
  • 5 blade husblas

Glaze

  • 6 blade husblas
  • 150 g sukker
  • 88 g vand
  • 150 g glukose
  • 100 g kondenseret mælk
  • 150 g hvid chokolade
  • farve efter ønske

Marmorglaze

  • 200 g mirror glaze
  • 8 g titandioxid
    ((hvid pulverfarve))
  • evt. perlemorstøv

Fremgangsmåde

  1. Kagebund:
    Fløde og marcipan røres jævnt. Æggeblommer tilsættes. Æggehviderne piskes stive med sukker, og vendes i marcipanblandingen. 
  2. Dejen hældes i en ønsket ringform, og bages ved 200 celcius i ca. 7-10 minutter. OBS: bunden er meget blød, så det kan være smarte at fryse den ned, inden du befrier den fra formen. 
  3. Blåbærmarmelade:
    Sukker og blåbær koges sammen til 104 celcius. Tages af varmen og vinsyre tilsættes. Køles ned. 
  4. Kokosindlæg:
    Alle ingredienser røres sammen og fordeles i et relativt tykt lag på den frosne bund. Fryses evt. ind igen. 
  5. Blåbærmousse:
    Sukker og vand koges til sirup (118 celcius). Imens piskes blommer. Denne hældes under piskning ned i blommerne. Limejuice og salt tilsættes. Piskning fortsættes til stuetemperatur er opnået. 
  6. Herpå tilsættes blåbærmarmeladen. Gelatinen udblødes og smeltes til ca. 70 celcius. Gelatinen tempereres en anelse med lidt af æggeblandingen, hvorefter det hele røres hele i æggeblandingen. Fløden piskes til fløjlsblød og blandes i æggemassen. 
  7. Læg bunden i en ønsket form foret med kageplast. Herpå fordeles moussen. Det hele fryses ind. 
  8. Glaze:
    Sukker, vand og glucose gives et opkog. Der tilsættes udblødt gelatine og kondenseret mælk. Dette hældes over den hakkede hvide chokoladen og farve tilsættes. Det hele emulgeres med stavblender. Køles til 35 celcius. 
  9. Marmorglaze.
    Mirrorglaze opvarmes til 50 celcius. Når begge glaze'er har den rette temperatur tages den frosne kage ud af fryseren. Denne sættes op på fx. et glas eller andet, der er mindre end kagen. 
  10. Den chokoladebaserede glaze med farve hældes ud over kagen. Efter ca. 1 min. tages en anelse af marmorglazen op på en palet, og trækkes super forsigtigt ud over chokoladeglazen. Nu skulle der opstå et marmoragtigt look. Kagen skal tø op før servering. 

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 8