Smuk og hurtig ret med krabbekød, chili og tomat fra 7. sæson af Nak & Æd. (©DR)

Mudderkrabbe-salat med sød chili

I syvende sæson af Nak & Æd var Nikolaj og Jørgen bl.a. i Australien. Her lavede de denne hurtige opskrift på en lækker ret med frisk krabbekød og tomater, som krydres med chili, ingefær og koriander.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. krabber
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 stk. søde chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 kviste koriander
  • 2-3 flasker tomat
  • 4 spsk. olie
  • salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Del krabberne og bank også kløerne let. Steg i olie i en gryde og tag op. 
  2. Snit ingefær, hvidløg og chili fint, og kom ned i gryden, hvor du har brunet krabberne. 
  3. Hak tomaterne og kom ved. Sauter og hæld så krabberne tilbage, og lad det hele simre sammen i nogle minutter. Krydr med salt og peber, og server krabbesalaten rygende varm.