Nemme og lækre myslibarer med havregryn, pistacienødder, figner og dadler. (©DR)

Myslibarer med figner og dadler

Myslibarer er lækre, men kan også ofte være dyre eller med ingredienser, der ikke lige er ens favorit. Jesper Vollmer har i 'Spis og Spar' udviklet denne nemme opskrift på billige og lækre barer med havregryn, pistacienødder, tørrede figner og dadler. Lækre hjemmelavede myslibarer. Er du mere til andre ingredienser, kan disse udelades og erstattes med andre nødder eller tørrede frugter, som eksempelvis mandler, rosiner eller lignende. God fornøjelse.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 300 g havregryn
  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. pistacienødder (uden salt)
  • 3 spsk. tørrede figner (uden stilk)
  • 3 spsk. tørrede dadler

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Rist havregrynene på en pande, til de har fået lidt farve.
  3. Bland smør, sukker og honning i en lille gryde og smelt det sammen.
  4. Hak nødderne og de tørrede frugter og bland dem med havregrynene.
  5. Bland det hele sammen med den smeltede smørblanding
  6. Bred det hele ud på et stykke bagepapir i en form på ca. 20x20 cm.
  7. Bag bradepanden ved de 180 grader i ca. 20 min.
  8. Lad den køle af og skær den i ca. 12 stykker.
  9. Pak müslibarer i små poser eller lufttætte beholdere.