Hjemmelavede, lune og sprøde fiskefrikadeller er der altså ikke meget der slår. (©DR)

Nemme fiskefrikadeller

Kok Søren Ejlersen besøgte i tema-lørdagen 'Vi elsker Brøndby' på DR2 den københavnske vestegn, hvor madkulturen er præget af de over 80 nationaliteter, der bor i Brøndby. Søren lavede bl.a. denne opskrift på lækre fiskefrikadeller, som er både hurtige og nemme at lave og falder i de flestes smag - Du kan evt. krydre dem med forskellige krydderier efter smag.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 750 g torske- eller sejfilet
  • 50 g hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • 1 stk. æggehvide
  • salt og peber
  • olivenolie og smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Kør fisken gennem en kødhakker en gang.  
  2. Rør farsen op med mælk, tilsæt æggehviden, og krydr med salt og peber. 
  3. Lad farsen hvile en halv time på køl.
  4. Form frikadellerne med en ske og hånden, og kom dem på en varm pande med olivenolie og en klat smør. 
  5. Steg frikadellerne gyldne ved jævne varme i 5-8 minutter.