Hjemmelavet smørepålæg med blandt andet ristede hasselnødder og fløde er en ren lækkerbisken, og så er det drønnemt at lave. (Foto: Oskar Westh-Madsen ©DR)

Nemt med Micki: Choko-nøddepålæg

Findes der en bedre himmerigsmundfuld end hvidt brød med chokoladepålæg i et tykt tandsmørs-lag? Her viser Micki Cheng, hvordan du blender din egen gourmet-udgave. Men pas på, den har det med at forsvinde hurtigt!

Tilberedningstid: 25 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 300 g ristede hasselnødder
  • 2 dl piskefløde
  • 60 g smør
  • 300 g mørk chokolade
  • 3 spsk. sukker
  • 1 knivspids havsalt

Fremgangsmåde

Se i videoen herunder, hvordan du laver choko- nøddepålægget

  1. De ristede hasselnødder blendes til en creme. Giv den ekstra tid i blenderen, hvis cremen skal være lind. 
  2. Fløde varmes op og smørret og chokoladen smeltes heri.
  3. Massen vendes i hasselnøddecremen og blendes med sukker og salt til et ensartet chokolade-nøddepålæg.
  4. Afkøl chokolade-nøddepålægget.
  5. Spis det på dit yndlings-brød eller til  is. Du bestemmer selv!