Skøn omelet til frokost eller morgenmad med masser af urter. (©DR)

Omelet

Mangler du tips til at lave den perfekte omelet? Hemmeligheden ved omeletter er flere ifølge Camilla Plum: Intet salt før omeletten er næsten færdig, meget varm pande, og brug masser af olivenolie. som får æggene til at soufflere op på panden. Denne nemme opskrift på en omelet med krydderurter er dejlig og let mad til både morgen, middag eller aften.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 2 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Omelet

  • 8 stk. æg
  • 2 dl krydderurter
  • 1 dl olivenolie
  • 1 knivspids salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene sammen. Varm en tung pande op til den er meget varm. Kom olien på og varm op igen. 
  2. Hæld æggene på. Det vil boble helt vildt op, og omeletten bliver luftig og skøn. Drys urterne over. 
  3. Så snart æggene er stivnet i kanten, løfter man op med en palet, så mere æggemasse kan løbe ned langs kanten. Når omeletten er halvstiv, men stadig noget flydende i midten drysser man med salt og peber og klapper den sammen. 
  4. Lad den stå i 5 minutter og stivne færdig væk fra varmen. Spis med tomatsalat og masser af brød. Omeletten er også fin kold i sandwich med tomater, på årets første skovtur.