Fin udgave af en omelet en surprise, også kendt som en Baked Alaska. (©DR)

Omelet en Surprise med citronparfait og marengs

Denne flotte dessert har en frisk smag af citron.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Citronparfait

  • 6 stk. past. æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1,5 stk. citron (saft og skal)
  • 3-4 dl fløde

Chokoladebund

  • 100 g god mørk chokolade
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 spsk. mel
  • 3 stk. æg
  • 50 g hasselnødder

Citroncreme

  • 2 blade husblas
  • 3-4 stk. citron (saft)
  • 1 stk. citron (skal)
  • 160 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 60 g smør

Marengs

  • 9 stk. æggehvider
  • 525 g sukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Lav citronparfait

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje lyst og luftigt. Kom citronsaft og skal heri.

  2. Pisk fløden til flødeskum og vend i massen. Kom isen i den ønskede form og stil på køl. 

Lav chokoladebund

  1. Bag hasselnødderne, til de "sveder" ved 175 grader i ca. 5-10 min.

  2. Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad, til det er en homogen masse.

  3. Pisk et æg ad gangen i chokolademassen og tilsæt til sidst mel og hakkede hasselnødder.

  4. Bag ved 175 grader i ca. 20-35 min. 

Lav citroncreme

  1. Læg husblas i blød.

  2. Kom citronsaft, citronskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring i kog. I en anden skål kommes resten af sukkeret og ægget i og piskes sammen.

  3. Kom citronmassen i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og kog det tykt, ca. til en 60-65 grader.

  4. Tilsæt husblas og rør smørret ud i massen og kom den på køl. Lad den køle meget let og hæld den over kagen og lad det sætte sig. 

Lav marengs

  1.  Smelt sukker og æggehvider over et vandbad, til sukkeret er opløst. Kom det i røremaskine og pisk nu massen helt kold. Tilsæt lidt salt og pisk den glat og lækker. 

Samling

  1. Chokoladebund med citroncreme placeres på det ønskede fad.

  2. Tag isen ud og placer den oven på chokoladekagen.

  3. Smør marengsen ud på kagen og smør lidt gul farve i en sprøjtepose og kom resten af marengsen i posen og sprøjt kagen, som du godt kunne tænke dig og brænd den let med en gasbrænder.

  4. Sæt til sidst blomsterne på kagen.