Omelet kan blandt andet fyldes med grønne asparges, men kun fantastien sætter grænser. Steg f.eks. en rest kogte kartofler skåret i små tern på panden, inden æggemassen kommer på. (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Omelet med flere forskellige slags fyld

Omelet var det første ret, James og Adam Price lærte at lave i køkkenet. I programmet Spise med Price brugte Price-brødrene den nemme og hurtige opskrift på omelet til at lave en række af deres barndoms yndlingsomeletter med forskelligt fyld - blandt andet grønne asparges, krydderurter eller pinjekerner og gedeost.

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Grundopskrift

  • 2 stk. æg
    (pr. person)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fyld af pinjekerner og gedeost

  • 1 spsk. pinjekerner
    (pr. person)
  • 3-4 skiver frisk cremet gedeost
    (pr. person)

Fyld med grønne asparges

  • 4-5 stk. grønne asparges
    (pr. person)

Fyld med krydderurter

  • 1 smule frisk persille
  • 1 smule purløg
  • 1 smule kørvel
  • 1 smule estragon
  • 1 smule basilikum

Fyld med peperonata

  • 6 stk. peberfrugter - røde, gule og grønne
  • 1 stk. stort løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 smule timian
  • 1 smule rosmarin
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule sukker

Fremgangsmåde

Lav grundopskrift: 

  1. Varm olien op i en pande med tefalbelægning, til den er rygende varm. Imens piskes æggene grundigt sammen med et nip salt og lidt friskkværnet peber. Massen kommes på panden, mens der piskes grundigt med en gaffel.
  2. Efter et halvt minut kommes fyldet på, og omeletten steges færdig og vendes ud på tallerkenen samtidig med, at man folder den ene halvdel over den anden. 
  3. Det er vigtigt, at en omelet ikke får for meget, men bevarer en fugtig overflade.

Med fyld af pinjekerner og gedeost: 

  1. Sæt panden på blusset ved god, middel varme. Kom pinjekernerne på. Ingen fedtstof – de er fede nok i sig selv. De begynder at tage farve efter lidt tid. Vær over dem og ryst panden. De skal ikke blive sorte, kun brune... Hæld dem i en skål. Kom nu olie på panden og lav omeletten. Så snart æggene er blevet pisket igennem på panden og er igang med at stivne, skal osten på. Skru eventuelt lidt ned for varmen, så osten lige får tid til at smelte uden at omeletten får for meget. Drys pinjekerner på og server.

Med grønne asparges:

  1. Er aspargesene helt spæde og friske, behøver man ikke at blanchere dem først. Er det den sædvanlige supermarkeds-kvalitet, skal de lige have et par minutter i letsaltet vand. Del dem i en 3-4 stykker, inden de kommes i vandet. Tag dem op og stil dem til side. Lav omeletten. Efter ½ minut kommes aspargesene på.

Med krydderurter: 

  1. Frisk persille, purløg, kørvel, estragon, basilikum etc. Hakkes fint og tilsættes æggemassen inden den kommer på panden.

Med peperonata: 

  1. Rens pebrene og udskær dem groft. Skræl løg og hvidløg og hak begge dele. Varm olien op på en pande, kom løg og hvidløg på, og sauter til løgene er gennemsigtige. Kom pebrene på panden sammen med krydderurter og lad det hele stege ved middel varme, til pebrene begynder at falde sammen. Kom flåede tomater på og evt. lidt vand, og lad peperonataen koge, til alt er mørt, ca. 20 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt rørsukker. 
  2. Ud over fyld i omeletter er peperonata fremragende som tilbehør til mange retter.