Brødrene Prices opskrift på omelet med grønne asparges er hurtig og enkel (Foto: Maria Warnke Nørregaard ©DR)

Omelet med grønne asparges

Omelet var det første, James og Adam Price lærte at lave i køkkenet. I programmet Spise med Price brugte Price-brødrene den nemme og hurtige opskrift på omelet til at lave en række af deres barndoms yndlingsomeletter med forskelligt fyld - her med grønne asparges

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 1 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

grundopskrift

  • 2 stk. æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Fyld

  • 4-5 stk. grønne asparges

Fremgangsmåde

  1. Asparges:
    Er aspargesene helt spæde og friske, behøver man ikke at blanchere dem først. Er det den sædvanlige supermarkeds-kvalitet, skal de lige have et par minutter i letsaltet vand. Del dem i en 3-4 stykker, inden de kommes i vandet. Tag dem op og stil dem til side.
  2. Omelet:
    Varm olien op i en pande med tefalbelægning, til den er rygende varm. Imens piskes æggene grundigt sammen med et nip salt og lidt friskkværnet peber. Massen kommes på panden, mens der piskes grundigt med en gaffel.
  3. Efter et halvt minut kommes aspargesfyldet på, og omeletten steges færdig og vendes ud på tallerkenen samtidig med, at man folder den ene halvdel over den anden.
    TIP: Det er vigtigt, at en omelet ikke får for meget, men bevarer en fugtig overflade.