Lækker opskrift på omelet, som har selskab af en god gang asparges (©DR)

Omelet med grønne asparges og brøndkarse

Omelet er en nem og hurtig og lækker ret, som man kan spise til både morgenmad, frokost og aftensmad. Denne opskrift på omelet lavede madentusiasten Anne Hjernøe i tv-programmet Anne og Anders på sommerferie, hvor hun sammen med journalist Anders Agger rejste rundt i Danmark og lavede mad med lokale råvarer.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 bakke grønne asparges
  • 1 stk. stængel frisk hvidløg
    (eller et par forårsløg)
  • 6 stk. æg
  • 0,5 dl mælk
  • 2 dl brøndkarse
  • 50 g Midsommerost
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Knæk bunden af de grønne asparges.

  2. Skær aspargesene i mundrette stykker og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne på nær olien. Rør det hele godt sammen.

  3. Varm olien op på en pande og hæld æggemassen på. Lad omeletten stege ved middelsvag varme. Vend den ved hjælp af en tallerken og lad den stege videre på den anden side.

  4. Servér omeletten med brød, smør, mere Midsommer ost og kold hvidvin