Ibens sjove og anderledes polterabendkage formet som en flot, kvindelig bagdel. (©DR)

Pariserrøv

Iben bagte i Den store Bagedyst 2016 denne sjove kage som sit mesterværk under temaet polterabend. Kagen indeholder bl.a. blårbærmousse og lakrids, og forstiller desuden et yderst velformet, kvindeligt bagparti.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 450 g smør
  • 3 dl vand
  • 6 stk. æg
  • 500 g sukker
  • 3 stænger vanilje
  • 320 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 120 g kakao
  • 1 tsk. tørret chili

Blåbærmousse

  • 250 g blåbær
  • 1,5 spsk. sukker
  • 5 blade husblas
  • 2,5 dl fløde
  • 1,5 stk. past. æggeblomme

Smørcreme med lakrids

  • 420 g sukker
  • 2 dl vand
  • 2 stk. æggeblommer
  • 500 g smør
  • 2 tsk. lakridspulver

Marcipanovertræk

  • 400 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 50 g glukosesirup

Fremgangsmåde

  1. Bunde:
    Æg, sukker og kornene fra vaniljen piskes godt sammen. Mel, bagepulver og kakao sigtes og vendes i. Vand og smør smeltes sammen og vendes i dejen. Tørret chili vendes i, og dejen hviler i 10-15 min. 
  2. Kom dejen i to bradepander og bag i ca. 20-25 min ved 185 grader. Lad køle af.
  3. Blåbærmousse:
    Udblød husblas i koldt vand. Blåbær og sukker koges op og blendes. Kom den opblødte husblas i massen, og lad det lige svale lidt af. 
  4. Pisk fløden til skum og vend 1/3 af flødeskummen i bærerne.  Herefter vendes den resterende flødeskum i. Pisk hviderne stive og vend i massen.  
  5. Smørcreme med lakrids:
    Sukker og vand smeltes sammen og stilles på køl. Pisk det kolde smør luftigt og tilsæt derefter sukkerlagen under konstant piskning. Tilsæt ligeledes æggeblommer og lakridspulver. Sæt på køl til brug.
  6. Marcipanovertræk:
    Tag 50 g fra til trusser og strømpebånd, og kom lilla pastafarve heri. Resten af massen tilsættes mørkebrun pastafarve. 
  7. Samling af kagen:
    Klip en skabelon af et par bukser i et A4 ark og skær bunde herefter, og skær to halvkugler som baller, der udhules. Læg bundene sammen med blåbærmousse imellem og fyld ligeledes mousse i halvkuglerne, der placeres på toppen af kagen. Sæt kagen på køl til den har sat sig.
  8. Smør kagen pænt op med smørcremen. Rul den farvede marcipan ud og beklæd kagen med den, glat den pænt, lav kurver og skær til. Pynt evt. med spiselig maling, hvis du vil lave en tatovering, eller lav noget spiseligt undertøj.
  9. Server!

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 4