Pide fra Kappadokien/Tyrkiet. (©DR)

Pide fra Kappadokien/Tyrkiet

Denne lange rudeformede fastfood-snack er tyrkernes svar på en pizza. Æg, krydret pølse og masser af persille er Tobias favorit.

Tilberedningstid: 1 time, 15 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • 650 g hvedemel
  • 1 pakke gær
  • 0,5 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 300 ml lunkent
  • 1 spsk. smør
  • 100 ml lunkent vand

Fyld

  • 2 stk. løg
  • 0,5 dåse hakkede tomater
    (eller 4 friske tomater i tern)
  • 0,25 tsk. peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule revet ost
  • 1 stk. æg
  • 450 g hakket oksekød eller lammekød

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i vandet og lad det blive opløst. 
  2. Tilsæt smørret og hæld melet i lidt efter lidt, mens du rører rundt. 
  3. Tilsæt salt og sukker til dejen og ælt den, til den er jævn og blank. 
  4. Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30 minutter og del den herefter i 8-9 portioner. 
  5. Form alle portionerne som en bolle og dæk dem med et viskestykke. 
  6. Svits løgene og kød og tilsæt herefter tomater, salt og peber. 
  7. Lad det simre i 10 minutter og smag til. 
  8. Drys mel på bordet, og tag én bolle ad gangen og rul den ud til en aflang plade. Drys evt. lidt mel på toppen af bollen, inden du ruller den ud. 
  9. Læg 2-3 spsk. fyld ovenpå og fordel det over hele dejen. Buk kanterne ind, så de holder på fyldet. 
  10. Læg piderne 2-3 ad gangen på en bageplade. Pensl evt. bagepapiret med et tyndt lag olie. 
  11. Drys piderne med ost og top evt. af med et æg, som slås ud og fordeles over den fyldte pide. 
  12. Bag pide-stykkerne ved 250 grader i ca. 10-15 minutter, til kanterne er gyldne. 
  13. Pensl kanterne med smeltet smør, lige så snart de er taget ud af ovnen.

TIP: Du kan fylde dine pider med det, du vil – nedenstående er blot et forslag