Sprødstegt pighvar med tomater og kejserhatte fra programmet Nak & Æd. (©DR)

Pighvar med tomater og kejserhatte

I Nak & Æd fangede Jørgen og Nikolaj en flot pighvar, som blev til et væld af lækre retter i det fri. Prøv denne opskrift på friskfanget pighvar serveret med tomater og stegte svampe.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 kg pighvar
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g smør
  • 20 stk. små flasketomater
  • 200 g kejserhatte
  • 3-4 kvist timian
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær pighvarren ud i trekanter, krydr disse med salt og peber. Kom olie og smør på en pande, og lad det bruse op. Læg pighvar på panden med den mørke skindside nedad, og steg i nogle minutter. 
  2. Del kejserhattene og læg ned til pighvarren og steg det hele sammen. Vend fiskestykkerne rundt og steg den forsigtigt på den anden side. Kom tomater og plukket timian ved. Lad det brase let sammen og server.