Pistaciedrøm med blød citronfromage og skønt crunch af pistacienødder. (©DR)

Pistaciedrøm

Fin og feminin kage med pistacie og citronfromage, som egner sig perfekt til eftermiddag med veninderne.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Marcipanbund

  • 60 g saltede pistacienødder
  • 150 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 2 stk. æg
  • 125 g smeltet smør
  • 50 g mel

Citronfromage

  • 3 stk. husblas
  • 100 ml citronsaft
  • 1,5 stk. citronskal
  • 75 g sukker
  • 1,5 stk. past. æggeblomme
  • 250 ml fløde

Pistaciemousse

  • 3 blade husblas
  • 130 g usaltede pistacienødder
  • 85 g flormelis
  • 180 g mascarpone
  • 1 stk. citron (saft)
  • 180 ml fløde

Herudover

  • 100 g marcipan
    (til blomster)
  • 100-150 g usaltede pistaciekerner
  • 150 g hvid chokolade

Fremgangsmåde

Marcipanbunde:

  1.  Pil pistacienødderne og nuller dem lidt, så ikke alt det salte kommer med, men kun lidt af det. Blend dem bagefter til mel i en minihakker.

  2. Kom pistaciemelet i en røreskål sammen med marcipan og sukker og rør godt – til marcipanen er smuldret.

  3. Kom herefter smørret i og tilsæt æggene en af gang. Giv hvert æg lidt røretid inden næste æg kommes i.

  4. Til sidst sigtes melet i, og massen smørres ud på en bageplade og bages ved 180 grader i 10-15 min. Stiller på køl med det samme. 

Citronfromage:

  1.  Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges. 

  2. Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter

  3. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede sirup og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. Herefter stilles massen på køl i ca. 15 min.

  4. Fløden piskes til skum og vendes i æggemassen. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller. Kom massen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. 

Pistaciemousse:

  1. Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges. 

  2. Pistacienødderne blendes til mel sammen med flormelissen. Kom herefter pistaciemelet i en skål og rør mascarponen ud i.

  3. Varm lidt af citronsaften op over et vandbad og smelt husblassen heri (kom ca. halvdelen af citronsaften i først, og gem resten til at smage til med i sidste ende. Citronen skal kun gøre cremen let og lækker – ikke overtage smagen).

  4. Fløden piskes til skum og vendes i pistaciemassen – gerne over flere omgange, så den ikke skiller.

  5. Kom massen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. 

Pynt:

  1. Marcipanen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Stik ud til blomster og bag dem i nogle minutter ved 180 grader.

  2. Lav nogle små bolde af marcipan som midten af blomsten og tril dem i pistacienødder.

  3. Pistacienødder blendes helt fint og kommes i en beholder, hvor kagerne kan trilles i.

  4. Temperere den hvide chokolade, og kom den på et stykke kageplast, hvor du kører en skraber igennem med riller, for at danne små ¨snørebånd¨. Rul den og lad den tørre med enderne af kageplastet mod hinanden. Når de har sat sig kan de puttes på kagen. 

Samling:

  1.  Kom citronfromagen i 12 små ens forme (jeg brugte halvkugler) og stil i fryseren.

  2. Udstik 24 bunde og placer 12 ens forme på en plade. Kom en bund i hver og kom ca. 1 cm citronfromage i. Kom endnu en bund på, og kom pistaciemousse i til kanten. Kagerne stilles i fryseren.

  3. Lav pynten imens de sætter sig.

  4. Når kagerne har sat sig tages de ud af formene og trilles i pistacienødder og stilles klar. Herefter tages citronfromage-kuglerne ud af formene og placeres oven på alle kagerne. Til sidst sættes pynten på toppen.