En simpel ret, der her et rustik udseende, men smagen er bestemt ikke til at tage fejl af. (©DR)

Pitabrød med rognguf

Lækre og luftige pitabrød toppet med rognguf, der kan bruges som en forret, frokost eller til madpakken. Nikolaj og Jørgen nød dem som et solidt måltid inden jagt i programmet Nak & Æd.

Vær opmærksom på at dejen skal hæve i 1 time.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 20 g gær
  • 1,5 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 200 g stenbiderrogn
  • 0,5 dl cremefraiche
  • 0,5 stk. rødløg, fint hakket
  • 2 kviste dild

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en skål og rør salt og gær i. Tilsæt melet, og ælt til en smidig dej. Lad den hæve 1 time eller mere under et klæde.
  2. Del dejen i 8 stykker, tril dem til kugler og rul dem flade. Steg dem på begge sider så de bliver gylden og sprøde. Fjern fra varmen.
  3. Rør stenbiderrognen sammen med cremefraiche og krydr med salt og peber. Fordel på toppen af pitabrødene og drys med rødløg og dild, samt frisk, knust stort peber.