Polenta lasagna fra Venedig (©DR)

Polenta lasagna

Polenta lasagna er en ret fra Venedig, hvor en intens bolognese sauce lægges sammen med polenta og mozzarellaost. Opskriften lavede Adam og James i programmet Spise med Price på tur.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 8 pers.

Ingredienser

Ragu alla Bolognese

  • 3 stk. løg
  • 2-3 stk. gulerødder
  • 3-4 stængler bladselleri
  • 4-5 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 300 g oksekød i tern
  • 300 g hakket svinekød
  • 150 g pancetta
  • 5 dl hvidvin
  • 4 dl sødmælk
  • 1 smule oksebouillon
  • 4 spsk. konc. tomatpure
  • 1 stk. krydderbuket
    (oregano, timian, laurbær)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 2 stk. nelliker
  • 1 dl olivenolie
    (til stegning)
  • 1 dl sherryvinaigre
  • 1-2 tsk. salt
    (efter smag)
  • 0,5 tsk. peber
    (efter smag)
  • 1 smule rørsukker

Polenta

  • 500 g minutpolenta
  • 2 l hønsebouillon
  • 4-5 spsk. parmesan
  • 1 spsk. smør

Desuden

  • 200 g fast mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Ragu alla Bolognese:
    Begynd med raguen - den skal simre længe. Løg, hvidløg, blegselleri og gulerødder hakkes ganske fint. Sauter løg og hvidløg i en gryde i rigelig olivenolie til de bliver bløde. Tilsæt blegselleri og gulerod og kom det ned til løgene og sauter dem til de falder sammen. Hæld sherryvinaigren i gryden og lad den koge helt væk. Skru så helt ned for blusset.

  2. Derpå steges pancettaen, som ligeledes er finthakket, på en pande. Det skal ikke steges sprødt, blot have lidt farve. Sæt det til side. Steg det hakkede oksekød i samme pande - tilsæt lidt olivenolie efter behov. Det er vigtigt at kødet bruner, så fortsæt stegningen til al væsken er fordampet. Kom kødet ned til grøntsagerne. Brun derpå oksekødet i tern samt svinekødet på samme måde og kom det hele ned til grøntsagerne.

  3. Kog panden af med hvidvin, og skrab bunden af grundigt med en spatel, så alt kommer med. Hæld indholdet i panden ned i gryden. Tilsæt tomatpure og oksebouillon til det står lige over kød og grøntsager. Kom krydderbuketten og en lille gazepose med nelliker og stjerneanis ned til det øvrige. Læg låg på og lad raguen simre roligt i ca. 1 1/2 - 2 timer.

  4. Tilsæt derpå sødmælken og lad raguen koge uden låg til den har en passende konsistens. Fisk krydderbuketten og gazeposen op og smag til med salt og peber og evt. lidt rørsukker. Mens raguen koger laves polentaen.

  5. Polenta:
    Lad hønsebouillonen koge op i en gryde, drys minutpolentaen i mens der piskes, og lad den koge i et par minutter, mens der hele tiden røres. Træk den fra ilden og pisk smør og parmesan i den. Bred den ud på en smurt bageplade, så den bliver ca. 1 cm. tyk. Lad den køle helt af. Herefter kan den skæres i passende skiver.

  6. Smør et ildfast fad og læg først et lag polentaskiver i bunden. Derpå et lag ragu. Så stykker af mozzarella. Fortsæt på samme måde til fadet er fyldt op og afslut med et lag polenta. Dryp med lidt smeltet smør og revet parmesan og sæt fadet i en 200 g varm ovn i ca. 30 minutter til overfladen er gylden. 


Opskriften findes i samlingen

Skønne og nemme pastaretter