Denne ret er faktisk en som Adam Price selv har fundet på. (©DR)

Porre-strudel med morkler

I programmet 'kødfri dag' laver brødrene Price en porre-strudel med morkler. Normalt forbinder man ikke studel med porre, da det er en østrigsk dessert, men her går det rigtig godt i spænd med grøntsagerne.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 1 spsk. olie
  • 1 knivspids salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-1,5 dl lunkent vand

Fyld

  • 5-6 stk. porrer
  • 1 spsk. smør
  • 40 g tørrede morkler
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 dl noilly prat
  • 1 dl hønsefond
  • 2 dl fløde
  • 30 g smør
  • 50 g rasp

Fremgangsmåde

  1. Udblød morklerne i lunkent vand i en times tid. Rens porrerne og skær dem i ringe. Sautér dem roligt på panden i smør til de er møre. Tilsæt 1 dl fløde til porrerne og lad det koge ind. Smag til med salt og peber.

  2. Skyl de udblødte morkler grundigt og lad dem dryppe af. Sautér skalotteløgene på en pande og tilsæt morklerne. Lad dem stege med et par minutter og hæld så Noilly Prat, hønsefond og resten af fløden ved. Lad det koge stille et par minutter.

  3. Fisk morklerne op, og bland dem sammen med porrerne. Si sovsen over i en lille gryde og kog den evt. yderligere ind og smag den til. Raspen steges gylden i smørret og sættes til side.  

  4. Til strudel-dejen kommes melet i en skål, og der laves en fordybning i midten. Kom æg, olie, salt og citronsaft i fordybningen og ælt det sammen med melet. Tilsæt så meget af det lunkne vand, at dejen bliver til at arbejde med og ælt den så rigtig godt igennem. Hvis man ikke gider selv, må man overlade opgaven til røremaskinen med dejkrog.

  5. Når dejen er klar, breder man et stykke klæde udover sit arbejdsbord - det kan f.eks. være en dug, et meget stort viskestykke eller lignende, det skal bare være glat. Placer dejen herpå, efter klædet er blevet drysset med mel. Rul dejen relativt tyndt ud, tildæk med et fugtigt viskestykke og lad den hvile i et kvarters tid.

  6. Derpå skal dejen trækkes ganske tyndt ud. Kom mel på hænderne og stik dem ind under dejen og træk så forsigtigt udefter. Gør det på alle ledder og kanter, så du får en ganske tynd, stor, rektangulær dejflade ud af det. Skulle der opstå småhuller rundt omkring, gør det ikke så meget.

  7. Helt ude ved kanten vil dejen være lidt tykkere, og dette skærer man væk. Derpå pensles dejen med lidt smeltet smør, og rasp og porre/morkel-blanding fordeles over dejen. Sørg for, at der er en kant af dej uden fyld hele vejen rundt.

  8. Slå de to sider indover fyldet og rul derpå dejen fast sammen som en roulade - man styrer processen ved hjælp af det klæde, den ligger på. Strudlen placeres på en bageplade, pensles med æg og bages ved 180 gr. i ca. 30-40 min. 

TIP: Server tykke skiver af strudlen varm eller lunken med sovsen til.