Portobelloburger med lam og æbler

Om du laver en åben burger med portobellosvamp som bund, eller en lukket hvor du også bruger en svamp som top, er op til dig. Du skal bare huske at købe enten 4 eller 8 svampe, alt efter hvad du vælger.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 4-8 stk. portobellosvampe
  • 1 smule jomfruolivenolie
  • 1 smule flagesalt
  • 1 smule friskkværnet peber
  • 750 g lammekød
  • 2 stk. æbler
  • 1 bakke broccolispirer

Fremgangsmåde

  1. Fjern stokken på svampene. Læg svampene på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olie og drys med salt og peber. 
  2. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, eller til de er møre, bløde og lækre. 
  3. Form 4 bøffer af kødet, drys med salt og peber og steg dem gyldne udenpå, men rosa inden i, på en pande i lidt olie. 
  4. Skær æbler i både. Løg svampene på et fad, kom spirer ovenpå, læg bøffen på og pynt med æblebåde samt yderligere spirer.