Den solide morgenmad med kartofler, pølser og potineost, som Nikolaj og Jørgen lavede i Canada. (©DR)

Poutine Morgenmad

I syvende sæson af Nak & Æd var Jørgen og Nikolaj bl.a. i Canada. Som en god start på jagten lavede Nikolaj denne fyldige morgenmad med små pølser, kartofler og en særlig canadisk friskost kaldet poutine. Lav opskriften i det fri, eller til en solid herre brunch.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 5-6 stk. store bagekartofler
  • 0,5 l vindruekerneolie
  • 0,5 l klassisk brun sovs
  • 200 g canadisk poutine friskost
    (kan erstattes med anden ost)
  • lidt små stegte pølser

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og vask dem godt. Snit til tynde pomfritter. Varm olien op i en gryde og tilsæt kartoflerne lidt ad gangen, og steg dem gyldne. Tag op, læg på fedtsugende papir op og drys med lidt salt. 
  2. Varm den brune sovs op i en lille gryde. Læg de forstegte kartofler ned i den varme olie igen og steg dem helt sprøde. Løft op og dryp godt af. Drys mere salt over. 
  3. Fordel kartoflerne ud over tallerkenerne og kom små stykker stegt pølse ved sammen med friskosten som fordeles hist og her. Hæld den varme brune sovs over og server.