(©DR)

Pulled pork med coleslaw

Den britiske tv-kok Jamie Oliver rejste i en programserie rundt i USA for at smage stedernes retter og råvarer. Fra Georgia tog han denne opskrift på coleslaw og langtidsstegt svinebov - en hurtig udgave af pulled pork. Her har han opdateret landevejsmåltidet ved at krydre svinekødet med chili og mynte og servere det med sin egen udgave af deres traditionelle coleslaw, hvor sukkeret er erstattet med æbler. Det giver en perfekt sødme og et meget friskere resultat.

Tilberedningstid: 7 timer Antal portioner: 12 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. svinebov
    (ca. 5 kg.)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. røget paprika
  • 1 dl frisk mynte
  • 1-2 skive chili
  • 6 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. rødvinseddike
  • 1 stk. rødløg
  • 3 stk. gulerødder
  • 3 dl grønkål el. spidskål
    (skyllet og slynget)
  • 3 stk. æbler
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 4-5 spsk. rødvinseddike

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen og giv den fuld hammer. Rids sværen i cirka 1 centimeters dybde med en skarp kniv. Gnid sværen godt ind i olivenolie, salt, peber og paprika. 
  2. Læg kødet i en bradepande, stil den midt i ovnen og skru straks ned til 160°. Steg boven i ca. 4 timer, og af og til overhældes den med den stegesaft, der samler sig i bradepanden. 
  3. Dæmp så varmen til 150° og giv boven yderligere 2 timer, eller indtil kødet let kan pilles af benene. Fjern sværen og stil den til side og hæld fedtet fra bradepanden. 
  4. Pil kødet af benene med et par gafler og del det i strimler. Kassér fedt og ben. Dæk kødet med stanniol, indtil det skal bruges. 
  5. Snit grønsagerne og æblerne fint, eventuelt i foodprocessor, kom dem i en stor skål og krydr med salt og peber. Rør mayonnaise, et skvæt olivenolie, cayennepeber og rødvinseddike i. 
  6. Vend salaten godt, indtil den har en perfekt coleslaw-konsistens. Smag den til; den skal være frisk og skøn. Stil den til side, mens kødet gøres færdigt. 
  7. Nip bladene af mynten og læg dem på et stort spækbræt. Udkern chilierne og hak dem fint sammen med mynten. Bland det med olivenolie, eddike og et nip salt i en skål. Hæld blandingen over det strimlede kød og vend det godt.
  8. Anret kødet på tallerkenerne med lidt svær og en stor portion af den skønne coleslaw. Server det med et sidste drys salt og paprika og en kold øl eller et godt glas vin. 

  • Vinforslag: Italiensk rødvin, fx en Rosso di Montalcino fra Toscana