Ibens flotte og lidt anderledes rabarbertærte med kokosremonce. (©DR)

Rabarbertærte med kokosremonce

Iben bagte denne lækre rabarbertærte som favoritudfordringen i sjette program af Den store Bagedyst 2016. Tærten er forkælet med en kokosremonce, der giver den et lidt anderledes tvist i smagen, og pyntes desuden med flot marengs på toppen. Du får Ibens opskrift her.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Mørdej

  • 1 knivspids salt
  • 1 stk. æg
  • 50 g mandelmel
  • 70 g flormelis
  • 150 g hvedemel
  • 125 g blødt smør

Kokosremonce

  • 1 spsk. hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 50 g kokosmel
  • 0,5 stang vanilje
  • 2 stk. æg
  • 100 g marcipan

Rabarberfyld

  • 400 g rabarber
  • 40 g flormelis
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. kanel

Marengs

  • 4 stk. past. æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. eddike

Fremgangsmåde

  1. Mørdej:
    Smuldr mel, flormelis, mandelmel, salt og det bløde smør sammen til det ligner rasp. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen, uden at ælte for meget. Når massen er glat og ensaret sættes den på køl i 15 min.
  2. Tag en lille smule dej fra, som du former små blade af, og kommer på en bageplade for sig. Rul resten af dejen ud og kom dem i en passende tærteform. Prik bunden med en gaffel, og forbag bunden i 10 min ved 200 grader. Bag ligeledes bladende til de er gyldne.
  3. Kokosremonce:
    Alle ingredienser til remoncen blandes godt sammen og fordeles i bunden af den forbagte tærtebund.
  4. Rabarberfyld:
    Rens rabarber godt og skær i stykker på ca. 1 x 1 cm., og vend sammen med flormelis, kartoffelmel og kanel. Fordel oven på remoncen og bag nu tærten ved 200 grader i 25-30 min. Køl af.
  5. Marengs:
    Pisk æggehvider stive med sukker og eddike til du får en tyk marengs. Kom i en sprøjtpose med stjernetyl, og sprøjt rosetter eller det mønster du ønsker på den færdigbagte tærte. Brænd med en bunsenbrænder forsigtigt toppene så de bliver gyldne. 
  6. Pynt til slut tærten med de bagte blade af mørdej. Server gerne med flødeskum eller creme fraiche til.


Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2016 - udsendelse 6