Prøv en skøn gryderet som denne smagfulde ragout med vildt antilopekød. (©DR)

Ragout af kob med tomat og gulerod

I ottende sæson af Nak & Æd var Nikolaj og Jørgen bl.a. i Cameroun, Afrika, hvor de fik ram på en kob, der tilhører antiloperacen. Nikolaj lavede denne smagfulde ragout af køllen med tomat og gulerødder. Herhjemme i Danmark kan du selvfølgelig bruge kød fra ligenede vildt i stedet.

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g tern af evt. kølle fra kob
  • 2 spsk. olie
  • 25 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stængler bladselleri
  • 4-5 gulerødder
  • 200 ml flåede og hakkede tomater

Fremgangsmåde

  1. Kom olie og smør i en gryde, og lad det varme op. Krydr kødet med salt og peber, læg det i gryden, og brun det godt af. 
  2. Snit løg og hvidløg fint, og kom ved i gryden. Lad det hele simre sammen. 
  3. Hæld vand på, så det dækker, og tilsæt de hakkede tomater. Krydr med salt og peber og bring i kog. Lad det simre indtil kødet er mørt (ca. 1 ½ time). 
  4. Snit selleri i mindre stykker og kom ved til det er kogt mørt. Server.