En god gammeldags og klassisk risalamande efter brødrene prices opskrift. Smager lige som den skal. Foto: DR (©DR)

Risalamande - brødrene Prices opskrift

Mangler du en nem opskrift på den klassiske risalamande? Følg opskriften fra Brødrene Price, og du vil have en dejlig, smagfuld risalamande til juleaften! James og Adam price lavede opskriften, da de lavede julemiddag i den amerikanske by Elk Horn.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 180 g grødris
  • 1,2 l sødmælk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 6 spsk. sukker
  • 200 g smuttede, hakkede mandler
    (+ en hel!)
  • 1 l piskefløde
  • 1 smule portvin eller Amaretto

Fremgangsmåde

  1. Vandet bringes i kog i en tykbundet gryde. Risene drysses i det kogende vand og koger i et par minutter under omrøring. 
  2. Tilsæt mælk og de udskrabede vaniljekorn. Bring det i kog under omrøring. 
  3. Kog grøden ved svag varme, under låg, ca. 35 min. mens der røres af og til. 
  4. Afkøl grøden, smag den til med sukker og bland mandlerne i. 
  5. Pisk fløden til skum og vend det i grøden. Smag evt. risalamanden til med et bløb portvin eller en smule Amaretto.
  6. Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid. Server med kold eller lunken kirsebærsovs.