Rispilaf lavet over bål med bæverkølle, tomater og hvidløg. (©DR)

Rispilaf med bæverkølle og brændt bæverhale

En smagfuld rispilaf kan også laves med bæver, og dét gjorde Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd, da de var i Cananda. Prøv selv!

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g bæverkølle
  • lidt olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 cm ingefær
  • 2-3 stk. friske tomater
  • 2 dl blanding af vilde ris og basmatiris
  • 1 stk. bæverhale
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skære bæverkøllen i mindre stykker. Krydr med salt og peber. 
  2. Varm olie op i en gryde og brun bæverkødet heri. Snit løg og hvidløg fint og kom ved gryden, når kødet er brunet godt. Lad det stege sammen. 
  3. Skræl og riv ingefæren helt fint, og tilsæt sammen med finthakkede tomater. Hæld vand på, så der ca. 4 cm. vand over kødet. Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Lad det koge underlåg indtil kødet er mørt i ca. 1 ½ time. Tilsæt derpå lidt mere vand og kom risene i gryden. Lad det simre under låg til risene suger væsken og er møre.
  4. Skyld bæverhalen let og læg den derefter ind i gløderne i bålet. Lad den puste sig helt op og brænd den hårdt i nogle minutter. Tag den ud og fjern det brændte skind. Selve halefedtet skæres fra og snittes i mindre stykker. 
  5. Løft risene op og kom i en stor skål. Drys derpå halefedtet over og server med det samme.