En flot hummus med smag af rødbede og kikærter. (Foto: Amalie Hald Knudstrup ©DR)

Rødbedehummus

En farverig og smagfuld hummus, der kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som dyppelse til grøntsagsstænger - for eksempel i madpakken.

Tilberedningstid: 10 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 0,5 spsk. tahin
    (Sesampasta, kan købes i de fleste supermarkeder)
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • Lidt salt
  • Lidt chilipulver
    (Efter smag)
  • 120 g rødbede

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeden og riv den på et rivejern.
  2. Hæld vandet fra kikærterne og hæld dem i en skål med de øvrige ingredienser.
  3.  Blend ingredienserne. Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, kan du tilsætte lidt vand.
  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.