Skøn salat med rødkål, dadler og æble fra Nak & Æd. (©DR)

Rødkål med dadler og æble

Skøn salat med rødkål, dadler og æbler som Nikolaj og Jørgen lavede i programmet Nak & Æd, da de var i Alaska. De serverede salaten til vild sneskohare, men salaten kan også serveres til andet vildt, eller måske til andestegen til jul.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl balsamico eddike
  • 5 stk. clementiner, saft heraf
  • 2 spsk. honning
  • 8 stk. dadler
  • 1 stk. æble
  • 1 håndfuld valnøddekerner
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Snit kålen meget fint. Snit løg og hvidløg i meget små tern. 
  2. Kom olie i en gryde, tilsæt løg og sauter i nogle sekunder. Tilsæt kålen, og steg det i et par sekunder. Kom eddike og saft fra clementinerne i. Krydr med salt og peber, og lad det så simre under låg i ca. 20 minutter. 
  3. Fjern låget og indkog kraftigt. Tilsæt så hele dadler, 2 spsk. honning og æble skåret i grove stykker. Lad det hele simre. Tilsmag evt. med mere salt og friskkværnet peber, top med valnøddekerner og server.