Rugbrødslagkage pyntet med kirsebær (©DR)

Rugbrødslagkage med kirsebær

Prøv denne rugbrødslagkage med kirsebær fra Den Store Bagedyst. Kagen er fyldt med en dejlig, sød smag af kirsebær, nødder og mørk chokolade.

Tilberedningstid: 4 timer, 30 min. Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bunde

  • 1 smule smør, til at smøre formen
  • 1 spsk. kakao
  • 150 g smuldret rugbrød uden kerner
  • 75 g hasselnøddeflager
  • 3 spsk. usødet kakaopulver
  • 5 stk. æg
  • 200 g mørkt rørsukker

Fyld

  • 5 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vanilje fra vaniljekværn
  • 1 pakke valgfri marmelade eller syltetøj
  • 1 spsk. romessens
  • 50 g mørk chokolade
  • 10 stk. friske kirsebær
    (eller anden frugt)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 170 grader og smør springformen med fedtstof. Drys 1 spsk kakao rundt i formen. Hak rugbrød og hasselnødder i en foodprocessor, alternativt smuldres rugbrødet med fingrene så fint som muligt, og hasselnøddeflagerne hakkes fint. Pisk æg og sukker med elpisker eller tilsvarende i ca. 5 min. til blandingen er tyk, lys og skummende. 
  2. Vend derefter kakao, rugbrød og nødder i æggesnapsen. Bag rugbrødkagebunden i ca. 30-35 min. midt i ovnen, tjek med en strikkepind eller lignende om bunden er gennembagt. Når den er færdig, tages den ud af ovnen og køler helt af, før den deles lige igennem i to lige tykke bunde. 
  3. Pisk fløde med flormelis og vanilje til en blød, men fast flødeskum. Smør den nederste bund med halvdelen af solbærsyltetøjet og smør halvdelen af vaniljeskummet ovenpå. 
  4. Placer den øverste bund over og fordel forsigtigt resten af syltetøjet ovenpå. Fordel resten af vaniljeskummet på toppen og riv den mørke chokolade ovenpå.