En blinis er i virkeligheden en lille tynd pandekage (©DR)

Russiske blinis med laks eller kaviar

James og Adam Price laver en hypper raffineret eksklusiv ret fra det russiske køkken

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 200 g boghvedemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 smule honning
  • 1,2 dl vand
  • 3 dl tykmælk
  • 4 stk. æg, delt op i blommer og hvide
  • 1 spsk. smør
  • 6 tsk. ægte kaviar eller røget laks i ganske tynde skiver
  • 1 smule finthakket rødløg
  • 6 spsk. creme fraich
  • 1 smule dild

Fremgangsmåde

  1. Bland de to slags mel med bagepulver og salt.

  2. Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i dejen. Sæt den et lunt sted i en times tid.

  3. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med det smeltede smør.

  4. Bag små tykke pandekager på en blini-pande. Hvis man ikke ejer sådan én, kan de også bages på en stor tefalpande, blot må man sørge for at de ikke kommer til at røre hinanden, og at de ikke bliver større en 10-12 cm i diameter.

  5. Hold blini'erne lune i ovnen i en beholder med låg, så de ikke bliver tørre. Server dem lune med den røgede laks, det hakkede rødløg, creme fraichen og den hakkede dild. Lakserogn, stenbiderrogn eller löjrom er også fremragende til blinis. 

TIP: Hvis der for alvor er højvande i kassen – kaviar. Og giv en iskold Stolichnaya til og hør englene synge ”Internationale”.