Mette Blomsterbergs Sachertorte. (©DR)

Sachertorte fra Den Store Bagedyst

Fyldig og blød chokoladetærte med overtræk af chokoladeganache.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 10 pers.

Ingredienser

Sacherbund

  • 7 stk. æg
  • 175 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 150 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 30 g kakao
  • 1 tsk. bagepulver

Abrikosmarmelade

  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. citron (skal og saft)

Chokoladeganache

  • 4 dl piskefløde
  • 400 g mørk chokolade 56%

Fremgangsmåde

Lav Sacherbund

  1. Del æggene i blommer og hvider. 
  2. Ælt marcipanen sammen med en lille bitte smule af blommerne på et rengjort bord - brug hænderne. Sørg for, at massen er 100 % uden klumper inden der tilføjes en anelse mere blommer osv. osv. 
  3. Når alle blommer er æltet ind i, kommes marcipanmassen op i en stor røreskål. 
  4. Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over et lunt vandbad til ca. 55 grader. 
  5. Pisk imens hviderne med sukkeret til sej marengs. 
  6. Bland hvedemel, kakao og bagepulver i en skål. 
  7. Rør den lune, smeltede chokolade ud i marcipanmassen. 
  8. Vend marengsen forsigtigt sammen med chokolademassen. 
  9. Sigt mel-blandingen i og vend det hele forsigtigt sammen. 
  10. Klip et rundt stykke bagepapir som dækker springformens bund, uden at den folder. 
  11. Formen skal ikke smøres. 
  12. Fordel dejen jævnt i formen og bag den ved 170 grader til den har sat sig, og giver efter ved let tryk ca. 30-40 minutter. 
  13. Tag bunden ud af ovnen og vend den straks på hovedet på et stykke bagepapir. 
  14. Bunden afkøles helt i formen. 
  15. Skær forsigtigt kanten løs og frigør nu den kolde bund helt fra formen. 

Lav abrikosmarmelade

  1. Hak abrikoserne groft. 
  2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. 
  3. Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret, så kornene skilles ad. 
  4. Vask citronen og riv det yderste af skallen. 
  5. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, hakkede abrikoser, sukker, vand og revet citronskal op i en gryde. 
  6. Læg en sigte over gryden og pres saften fra citronen her igennem. 
  7. Kog hele herligheden i ca. 15 minutter med låg på gryden, og tag den efterfølgende af varmen. 
  8. Fisk den tomme vaniljestang op og kassér den. 
  9. Blend det hele til fin marmelade/mos i en minihakker eller med en stavblender. 
  10. Afkøl marmeladen. 

Opbygning af tærten

  1. Flæk "Sacherbunden" i 2 lige tykke bunde med en savtakket, skarp kniv. 
  2. Placér den nederste flækkede bund på et stykke lagkagepap, der er en anelse mindre end kagens diameter. 
  3. Kom 2/3 af den let afkølede abrikosmarmelade ovenpå bunden og smør det jævnt ud med en paletkniv. 
  4. Læg den anden bund på som top og pres den let, så den fæstner marmeladen. 
  5. Kom den resterende marmelade øverst på kagen og smør den i et jævnt lag udover hele kagen, både top og sider. 
  6. Køl kagen ned. 

Chokoladeganache

  1. Stil den kolde kage (incl. kagepap) på en bagerist. 
  2. Hak chokoladen fint og kom den op i en stor røreskål. 
  3. Kom fløden i en gryde, varm den op til 80 grader og tag gryden af varmen. 
  4. Hæld halvdelen af den varme fløde over den hakkede chokolade. 
  5. Rør i det med en gummiskraber til det begynder at smelte sammen og der dannes en 
  6. blank og skinnende emulsion. 
  7. Tilføj mere og mere af den varme fløde lidt ad gangen, stadig under omrøring. 
  8. Hæld straks den stadig lune, blanke ganache ud over den afkølede "Sachertorte" i et hurtigt og bestemt tag. Smør kort og kontant med en paletkniv - sørg for at også siderne er dækkede. 
  9. Bank straks risten let mod bordet, så ganachen flyder helt på plads. 
  10. Løft den færdige kage op og gør afslutningen af kagens bund pæn. 
  11. Stil kagen på et smukt fad. 
  12. Kom lidt af den resterende ganache op i et cornet eller i en engans-sprøjtepose. 
  13. Klip et lille hul og skriv "SACHER" med smuk skrift direkte oven på den blanke overflade…

Opskriften findes i samlingen

De dejligste chokoladekager