Et pocheret æg er smukt at kigge på, og du vil helt sikkert få anderkendelse af gæsterne ved at servere det (©DR)

Sådan pocherer du et æg

Denne vejledning viser dig hvordan du nemt pocherer et æg, der både kan bruges til aftensmaden eller på en rugbrødsmad til frokost.

Tilberedningstid: 20 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. friske, hele æg
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 smule salt
  • 1 l vand

Fremgangsmåde

  1. Kog vand op i en lille kasserolle, tilsæt eddike og salt. Vandet skal skælve, ikke bulderkoge.
  2. Slå æg ud, et i hver deres kop, check for friskhed. Det er nemlig meget vigtigt at ægget er frisk til pochering - (klar hvide, sidder tæt rundt om blommen). Krydr med salt og peber ned i ægget.
  3. Pisk i vandet, så der kommer en hvivel i midten, lad hvirvlen lægge sig lidt, læg så forsigtigt et æg ned midt i hvivlen. På den måde samler hviden sig om blommen, og du får et smukt rundt pocheret æg.
  4. Gentag processen med alle æggene.
  5. Æggene skal pocheres i 3-4 min. Løft dem op med en hulske og mærk på dem, når de føles som en halvfast babynumse er de kogte men stadig flydende i midten.