Cremet safranrisotto lavet på pighvarfond fra programmet Nak & Æd. (©DR)

Safranrisotto med pighvarfond

En cremet og smagfuld risotto kogt på pighvarfond og krydret med safran, som giver en karakteristisk smag og flot farve. Opskriften lavede Nikolaj og Jørgen i programmet Nak & Æd.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1,5 l pighvarfond
  • lidt safran
  • 75 g smør
  • 400 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • 100 g parmesanost
  • 1 dl mascarpone
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde op og kom risottoris i - rør kraftigt så de bliver gennemvarme men ikke brænder på. Tilsæt hvidvin og rør kort videre. 
  2. Tilsæt pighvarfonden lidt efter lidt, indtil det hele er suget af risene, og de stille og roligt er kogt møre. 
  3. Tilsæt safran, revet parmesan, mascarpone og smør, og rør kraftigt. Krydr med salt og peber, og server rygende varm.