James Price laver saltstegte sild i 'De kongelige køkkenhaver'. Opskriften minder om Brdr. Prices opskrift på bornholmske saltstegte sild, men her bruger James Price sennep, som giver den saltstegte sild en fantastisk og ekstra god smag. (©DR)

Saltstegte sild med sennep

James Price laver stegte sild, mere specifikt saltstegte sild med sennep. Denne slags saltstegte sild forbindes ofte med Bornholm, men her laver James Price stegte sild med middelaldersennep og rå løg i.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 2 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. sildefilet
  • 3-4 spsk. sennep
  • 1 stk. løg
  • 2 spsk. svinefedt
    (Kan erstattes med smør)
  • 100 g rugmel

Fremgangsmåde

  1. Smør sennep på fire udvandede sildefileter.
  2. Hak løget og drys de rå løg på den ene halvdel af sildefiletten. Fold derefter den ene side af sildefileten hen over den anden og luk den sammen med en tandstikker, en kødnål el.lign.
  3. Vend de fyldte og foldede sildefileter i rugmel og læg dem derefter på en pande med smeltet svinefedt. Smør kan også bruges i stedet.
  4. Lad sildene ligge på panden til de er færdigstegte. Vend dem så de bliver stegt på begge sider og vær forsigtig, så fyldet ikke ryger ud af den foldede sildefilet.
TIP: Spis de saltstegte sild på rugbrød med rødbeder og sennep til.