Den vidunderlige fiskeret er et dejligt aftensmadsmåltid, som både kan bruges til hverdag og fest! (©DR)

Skindstegt torsk

Adam Price har lavet en skøn opskrift på skindstegt torsk, lun vinaigrette med blomkål samt en blomkålspuré. Den dejlige fiskeret passer perfekt med de lyse sommeraftener, så det er bare med at komme i gang!

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Blomkålspuré

  • 1 stk. blomkål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 100 g smør
  • 2 fed hvidløg

Vinaigrette

  • 1 smule sherryeddike
  • 75 g smør
  • 100 g økologisk bacon
  • 0,25 stk. fennikel
  • 0,25 stk. blomkål
  • 50 g kapers
  • 1-2 stk. skalotteløg
  • 2 spsk. persille
  • 75 g hønsefond

Torsk

  • 600-800 g torskefilet med skind
  • 1 smule smør

Fremgangsmåde

Lav først blomkålspuré: 

  1. Blomkålen deles i grove buketter (gem lidt til vinaigrette) og koges med hvidløg, i mælk og fløde tilsat lidt salt. Kog blomkålen mør under låg. 

  2. Hæld væden fra, men gem den, hvis tykkelsen på pureen skal justeres. Blend blomkålen til en lind puré, og smag til med smør, salt og peber.

Lav dernæst vinaigrette: 

  1. Små tern af bacon ristes sprøde, på en tør pande. Læg dem til side på fedtsugende papir. Smør bruses af, og brunes i en passende størrelse gryde. Det skal være brunt men endelig ikke brændt. 

  2. Tilsæt kapers og derefter et par spsk. sherryeddike. Hønsefond hældes på. Lad saucen simre i ca. 5 min. Ved servering tilsættes de små stykker blomkål, sammen med fennikel I små stykker, skalotteløg, persille, og til slut den sprøde bacon. Smag evt. til med sherryeddike.

Til slut steges torsken: 

  1. Torsken skæres I 4 stykker og saltes let. Dup skindet med lidt hvedemel, for at få en pæn ensartet stegeflade. 

  2. Steg torsken på skindsiden ved middelhøj varme I neutral olie. Når skindet er gyldent, tilsættes et par klatter smør, som bruses af. Det gør at skindet løsner sig fra panden. Vend fisken, og lad den få et øjeblik, ca. 10 sekunder til sidst på kødsiden. 

  3. Server straks fisken med den sprøde skindside opad. Læg den på en god bund af blomkålspuré og server den lune vinaigrette til.