Hvis denne ret skal være til en børnefødselsdag, kan der dryppes frugtfarve i, for at give skumfiduserne farve. (©DR)

Skumfiduser

En favorit blandt børnene, men med denne opskrift bliver retten sofistikeret og en fryd for øjet.

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 5 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 500 g sukker
  • 1 dl vand
  • 120 g æggehvide
  • 4 dråber pebermynteolie
  • 10 stk. husblas

Chokoladecroustillant fra Kong Hans

  • 300 g sukker
  • 80 g glucose
  • 80 g smør
  • 0,5 dl fløde
  • 100 g mel
  • 10 g kakao

Fremgangsmåde

  1. Sukker og vand koges til sirup

  2. Æggehviderne piskes stive og tilsættes den kogende sirup under piskning. Massen tilsættes 4 dråber pebermynteolie og de udblødte blade husblas og piskes til den er lunken.

  3. Bredes ud på smurt bagepapir og udstikkes når den er afkølet efter ønske. Vend skumfiduserne i flormelis så de ikke klistrer sammen. De kan evt. pyntes med en chokolade-knap. 

Chokoladecroustillant fra Kong Hans

  1. Sukker, glucose, smør og fløde koges igennem et par minutter. Derefter tilsættes mel og kakao.

  2. Alt blandes sammen og massen bages på silikonemåtte ved 170-180 grader til den karamelliserer. Afkøles og brækkes i mindre stykker. Smager godt til en kop kaffe.